AKP bu 'yorum'u çok beğenecek: Allah insanlar azmasın diye ekonomik kriz yaratıyor

Adnan Oktar adlı cemaat liderinin, Türkiye'deki muhtemel ekonomik krize dair yorumları gündem konusu oldu.

AKP bu 'yorum'u çok beğenecek: Allah insanlar azmasın diye ekonomik kriz yaratıyor

Türkiye’nin gündeminde giderek daha fazla yer almaya başlayan ‘ekonomik kriz’ ihtimaliyle birlikte milyonlarca emekçi için de korkulu senaryolar konuşulmaya başlarken, ‘Adnan Oktar’ adlı cemaat liderinin krize dair sözleri ‘pes’ dedirtti.

Cemaatine ait A9 TV’de ekonomik kriz senaryosu ile ilgili ‘dini yorum’da bulunan Oktar “Nerede, nasıl ekonomik kriz olacağını Allah kaderde tespit etmiş. Fakirlere dikkat edin, Allah’ı daha çok severler.” ifadelerini kullanıyor.

Oktar’ın sözlerinin devamındaki yorumları da, muhtemel krizin faturasının emekçilere yıkılmasında gericiliğin ve kendi ‘tuhaf’ cemaatinin de nasıl bir işlevi olduğunu gösterir türden:

“Allah istese tüm dünyayı zengin eder. İmtihan için Allah tarafından ekonomi kasten daraltılıyor. Çok fazla şeyde azma oluyor. Allah’a dine karşı olmaya başlıyorlar. Ekonomi kısıldığında insanlar daha da Allah’a yaklaşıyorlar. Daha halim, selim, daha sevgi dolu oluyorlar.

Ekonominin kısılması Allah’ın güzel bir sanatıdır. Nerede, nasıl ekonomik kriz olacağını Allah kaderde tespit etmiş. Fakirlere dikkat edin, Allah’ı daha çok severler.”