AKP "aç-kapa"dan vazgeçmiyor: Sur'da 9 mahallede yasak kaldırıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 9 mahallesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Dün 4 yeni mahalleye daha genişletilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına gerekçe olarak "ibadethanelere ulaşamama" da gösterildi.

AKP

Diyarbakır’ın Sur ilçesinin 9 mahallesinde uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Dün 4 yeni mahalleye daha genişletilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına gerekçe olarak “ibadethanelere ulaşamama” da gösterildi. Kaymakamlığın kararı akıllara Haziran Direnişi sonrasında Taksim Gezi Parkı’nın bir açılıp bir kapatılması uygulamasını getirdi.

Sur Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, Abdaldede, Alipaşa, Lalabey, Süleyman Nazif mahallelerinde 27 Ocak’ta ilan edilen ve Cami Kebir, Cami Nebi, Ziya Gökalp mahallelerinde henüz dün ilan edilen sokağa çıkma yasakları kaldırıldı.

Kaymakamlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İlçemiz Sur içi mahallelerinde silahlı terör örgütü mensuplarınca barikat kurma, hendek kazma ve bombalı tuzaklama faaliyetleri neticesinde eğitim-öğretim faaliyetlerinin, sağlık hizmetlerinin, ibadethanelerde icra edilen din hizmetlerinin sunulmasında ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere ulaşmasında sorunlar yaşanmaktadır.

Bu durum nedeni ile ilçemiz merkez mahallelerinde vatandaşlarımızın günlük yaşamını normal şartlar altında sürdürmesinin zorlaştığı ve ticari hayatın aksadığı gözlemlenmiştir.

Bu bakımdan kamu düzeninin sağlanması, sokak aralarındaki barikatların kaldırılması hendeklerin kapatılması ve kurulan bombalı düzeneklerin imhası çalışmaları esnasında sivil vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etme adına 27.01.2016 tarihinde ilan edilen ilçemiz Suriçi’nde bulunan Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif ve Ziya Gökalp Mahallelerini kapsayan ve yine 02/02/2016 tarihinde ilan edilen Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet Mahallelerini kapsayan sokağa çıkma yasağı 03.02.2016 tarihi Çarşamba günü saat 10:00 itibari ile kaldırılmıştır.”