AKP ABD'yi ikna edemiyor

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı John Kerry'le yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP ABD'yi ikna edemiyor

Dışişleri Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı John Kerry’le yaptıkları görüşmeye ilişkin “PYD ve YPG’nin kendi kantonunu oluşturmak için mücadele ettiğini, güvenilir ortak olmadığını, PKK’dan hiçbir farkının olmadığını söyledik” ifadelerini kullandı.

ABD’nin başkenti Washington’da temaslarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’li mevkidaşı John Kerry ile yaptıkları görüşmede Suriye ve Irak’taki durumu ele aldıklarını belirterek, “PYD ve YPG’nin güvenilir olmadığını ve en son amacının da ne olduğunu gördüğümüzü, yani kendi kantonunu oluşturmak için mücadele ettiğini, güvenilir ortak olmadığını, PKK’dan hiçbir farkının olmadığını söyledik” dedi.

Kerry ile yaptıkları görüşmede Suriye ve Irak’taki durumu ele aldıklarını aktaran Çavuşoğlu, görüşmede bu ülkelerin IŞİD terör örgütünden temizlenebilmesi için güvenilir ortaklarla çalışılması gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

“Terör olayları” arasında ayrım yapılmaması gerektiğini belirten Mevlüt Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Terörün dili, ırkı, dini yok. Terör örgütleri arasında ayrım yapmamak lazım. Ankara’da veya bir Afrika ülkesinde terör saldırısı olduğu zaman sessiz kalıp da Paris’de ve Brüksel’de olduğu zaman dayanışma, ayrımcılık yapmaya başlıyorsunuz. Bunlar doğru şeyler değil. Terör ile mücadelede gerekli önlemleri alma konusunda maalesef özelikle AB ülkelerinde ciddi bir tereddüt var ve işbirliği konusunda kararlılık yok. Teröriste mülteci statüsü vermek ya da öyle davranmak ne kadar adaletli? O yılanı beslersen seni de sokuyor. İdeoloji olarak marksist ya da leninist o yüzden biz bunu terör listesinden çıkaralım, bu anlayış sakat bir anlayıştır. Biz Belçika’ya uzun süredir buna karşı olduğumuzu söylüyoruz. DAİŞ’in Brüksel’de çadır kurup propoganda yapmasına izin vermezsin o zaman PKK terör listesinde mi? Evet. Ona niye veriyorsun?”