AKP 23 Nisan'ı iptal ediyor

AKP'nin Meclis'e ve Cumhuriyet'e karşı kini bir kez daha gün yüzüne çıkıyor.

AKP 23 Nisan'ı iptal ediyor

AKP’nin Meclis’e ve Cumhuriyet’e karşı kini bir kez daha gün yüzüne çıkıyor. Bugüne kadar yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybeden 100’lerce yurttaş için yas ilan etmekten kaçınan AKP’nin TBMM’nin 96. kuruluş yıldönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anma ve kutlamalarını bu yıl da “terör ve şehitler” bahanesiyle yavaşlatmaya ve iptal etmeye hazırlanıyor.

Özel oturum ve resepsiyona iptal

Hafta sonuna denk gelen kutlamalar çerçevesinde, TBMM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı özel oturumun yapılması, ardından aynı akşam verilen resepsiyonun ise iptal edilmesi planlanıyor.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın, operasyonlar ve her gün gelen ölüm haberlerinin ardından resepsiyonun yapılmaması yönünde görüş belirttiği dile getiriliyor.

Halen Pakistan’da temaslarda bulunan Kahraman’ın dönüşünde bu konunun yeniden değerlendirileceği ve kesin kararın bu hafta verileceği ifade ediliyor.

Davutoğlu “Sokağa çıkın” derken Birinci Meclis anmasına “terör” bahanesi

Oysa Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da yaşanan son terör saldırısından sonra, “Bireysel ve toplumsal psikolojimiz için moral ve motivasyonumuz için hiç çıkmadığımız kadar sokaklarımıza çıkalım. Bu sokaklar bizim, bu diyar bizim, bu şehirler bizim, bu insanlar bizim. Hiç gitmediğimiz kadar esnafımızın yanına gidelim, alışveriş yapmayacaksak bile yoldan geçerken gördüğümüz her esnafa bir selam verelim” diyordu.

Buna karşın aradan geçen birkaç haftada AKP’nin “terör ve şehitler” bahanesiyle Birinci Meclis’in kurulduğu ve Cumhuriyet’e giden yolun açıldığı 23 Nisan’da anma ve kutlama programlarını iptalinin hayatını kaybedenlere saygı ile açıklanamayacağı açık. AKP bu bahanenin ardına sığınarak Cumhuriyet tarihinden kurtulabilmenin hesaplarını yapıyor.