AKP 2. Olağanüstü Kongresi'ne Ensar Vakfı ile devam

AKP 2. Olağanüstü Kongresi için hazırlıklarını sürdüyor.

AKP 2. Olağanüstü Kongresi'ne Ensar Vakfı ile devam

AKP 2. Olağanüstü Kongresi için hazırlıklarını sürdüyor. “Kutlu Yürüyüşe Devam” sloganı ile kongreye hazırlanan AKP Genel Merkezi, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, kongreye davet edilecek listenin, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bölümünü hazırlarken davet listesi dikkat çekti.

Cumhuriyet’in haberine göre, HDP’nin davet edilmediği kongreye siyasi parti davetlerinin genel başkanlık düzeyinde olduğu belirtiliyor. Listede CHP, MHP, BBP, DSP, Demokrat Parti, Anavatan Partisi’nin yanısıra HÜDA-PAR, Saadet Partisi de bulunuyor.

Listeye göre; TOBB, TESK, Memur-Sen, Türk-İŞ, Hak-İŞ, Kamu-SEN, TİSK, DİSK de kongreye davet edildi. TÜSİAD ve MÜSİAD’a da genel başkanlık düzeyinde davetiye gönderildi.

Ensar ve TÜRGEV

Davetli listesinde asıl dikkat çeken ise, Karaman’daki cinsel istismar skandalı ile gündeme gelen Ensar Vakfı’nın da davet edilmesi. Davetiyenin Ensar Vakıf Genel aşkanı İsmail Cenk Dilberoğlu adına gönderildiği öğrenildi.

Bilal Erdoğan’ın yönetiminde olduğu TÜRGEV’in davetiyesi ise vakıf başkanı Arzu Akalın ismiyle hazırlandı. Yine Bilal Erdoğan’ın kuruculuğunu yaptığı, Mütevelli Heyetinde koltuk sahibi olduğu Okçular Vakfı ile Yüksek İstişare Kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı da kongreye davet edilen kurumlar arasında yer aldı.

İlim Yayma, Ezher Mezunları, Ümmet Vakfı

Hükümete yakın olarak bilinen, başta eğitim olmak üzere her alanda İslami söylemleri, plan ve projeleri ile öne çıkan vakıf ve dernekler de ihmal edilmedi. ÖNDER, İlim Yayma Cemiyeti ve Vakfı, Milli Türk Talebe Birliği, Birlik Vakfı, Mazlum-Der, İHH, Cihannüma, Ezher Mezunları Derneği, Hayrat Vakfı, Osmanlı Araştırma Vakfı, TİMAV, Ümmet Vakfı gibi çok sayıda kuruluş, Genel Başkan değişiminin yaşanacağı olağanüstü kongreye davet edildi.

İsmailağa Cemaati’ne de davet

Deniz Feneri Derneği ile birlikte İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’nın da davet edildiği görüldü.

Muhtarsız olmaz

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sık sık Saray’ında ağırladığı muhtarlar da unutulmadı. Türkiye Muhtarlar Federasyonu, Türkiye Muhtarlar Derneği Federasyonu, Muhtarlar Federasyonu genel başkanlık düzeyinde kongreye davet edildi.

Aleviler

Alevi kesimden ise hükümetin cemevlerine alternatif olarak planladığı ocaklar listeye eklendi. Baba Mansur ocağı, Derviş Cemal Ocağı, Güvenç Abdal Ocağı, Sarı Saltuk Ocağı’na davetiye gönderildi.