"AKM yıkılsın" kampanyası başladı

İstanbul Taksim Meydanı'nın sembol binalarından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için yeni bir "yıkım" kampanyasının başlatıldı.

Yenilenme ve güçlendirme çalışmaları 2009 yılındaki ihaleyle başlayan, 2011’de yapılan son ihaleden beri yılan hikayesine dönen İstanbul Taksim Meydanı’nın sembol binalarından Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için yeni bir “yıkım” kampanyasının başlatıldığı görülüyor.

Hürriyet gazetesinden Vahap Munyar, Milliyet gazetesinden Şükrü Andaç, Akşam gazetesinden Mehmet Ali Ergün gibi isimler bugün köşelerinde hep birlikte aynı yazıyı yayınladılar.

AKM’nin yıkılıp yeniden yapılması görüşünün işlendiği yazılarda, AKM’nin tarihi eser olmadığı halde böyle değerlendirildiği, binanın temelinin altından su geçtiği, kolonların daha önce iki kez güçlendirilmesi nedeniyle tekrar güçlendirilmesine imkan olmadığı, kolonların içinin neredeyse boş olduğu ve içlerindeki demirlerde paslanmalar olduğu gibi gerekçelerle AKM’nin yıkılıp yeniden yapılması gerektiği propagandası yapıldı.

Nerede çekildiği dahi anlaşılmayan aynı fotoğrafların servis edildiği köşe yazılarında, yenileme projesini üstlenen müteahhit şirketin patronu Tayyar Akkurt’un ağzından, “Oraya İstanbul’a yakışır bir sanat merkezinin istişare edilerek yapılmasını konuşmak durumundayız. İdeolojik değerlendirme yapmamak lazım. AKM, hem statik, hem de hukuki sorunlar yaşanan bir konu.” sözlerine de yer verilerek AKP’nin hedefindeki “AKM yıkılsın” kampanyasına karşı çıkanlara karşı da önlem alınmaya çalışıldı.