Akçakoca kıyılarına vuran Lenin heykeli film oluyor

SSCB'nin yıkılışının ardından denize atılan Lenin heykellerinden birinin, yıllar sonra Akçakoca kıyılarına vurmasını konu alan Türk filmin senaryosu tamamlandı.

Akçakoca kıyılarına vuran Lenin heykeli film oluyor

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin (SSCB) yıkılışının ardından denize atılan Lenin heykellerinden birinin, yıllar sonra Düzce’nin Akçakoca kıyılarına vurmasını konu alan “Sen Ben Lenin” adlı filmin senaryosu tamamlandı.

Artfulliving‘de yer alan habere göre, Edebiyatçı Barış Bıçakçı ve yönetmen Tufan Taştan’ın kaleme aldığı senaryo, “Lenin heykeli kasabanın meydanına dikilseydi ne olurdu?” sorusundan hareketle yola çıkıyor. Belediyenin heykeli dikme fikri üzerine dünya basınında yer bulan olayın üzerinden yıllar geçse de heykel hâlâ belediyenin deposunda bekletiliyor.

lenin heykeli düzce ile ilgili görsel sonucu

Lenin’in ahşap heykeli, 1994 yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kıyıya vurmuştu.

Önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak filmde Barış Bıçakçı ve Tufan Taştan, gerçekte yarım kalan bu hikayeyi sonlandırıyor. Yazarlar heykelin dikilmesiyle birlikte Lenin’in bu sahil kasabasına olan turistik etkisini ve kasabalıların değişen hayatlarını hem içlenerek hem de hicvederek ele alıyor.