"Ak Troller" iş başında: Hollandalı gazeteci Erdoğan'a hakaretten gözaltında

Türkiye kökenli Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Türkiye kökenli Hollandalı köşe yazarı Ebru Umar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Umar’ın gözaltına alınmadan önce dün akşamdan bu yana Twitter’ın nefret söylemi ve tehdit içeren tweet’leriyle tanınan ‘Ak Trol’lerinden ‘Sağlam İrade’ rumuzlu Taha Ün tarafından hedef gösteriliyordu.

Hollanda’nın prestijli gazetelerinden Metro’da köşe yazarlığı yapan Ebru Umar, dün akşam saatlerinde Kuşadası’nda gözaltına alındı. Twitter’daki paylaşımları gerekçe gösterilerek ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla gözaltına alınan Umar için Hollanda dışişleri bakanlığı seferber olurken, gözaltı haberi parlamentodaki partiler tarafından da kınanmıştı.

Savcılık tarafından ifadesi alınan Umar, tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Muhalif isimleri Twitter’daki hesabından hedef göstermesiyle bilinen ‘sağlam irade’ rumuzlu Taha Ün, Umar’ın gözaltına alınması gerektiğini yazıp çağrı yapıyordu.

hakaret-tweet1

Ün, ‘Derhal gereği yapılmalı’ diyerek Umar hakkında peş peşe tweetler attı.

hakaret-tweet-sb

Ün, Umar’ın gözaltına alındığı haberini de, “Budur” diye duyurdu.

hakaret-tweet3

Ün, Umar’ın peşine düştüğünü de ‘göğsünü gere gere’ kabul etti.

hakaret-tweet2

Taha Ün, şu zamana kadar Kürtler ve Alevilere yönelik nefret söylemi içeren çok sayıda paylaşımda bulundu. Çözüm süreci devam ederken, ‘PKKlılar ile sağlıklı ve sürdürülebilir iletişim kurmayı başarabilen tek nesne’ diyerek bir ‘satır’ resmi paylaşıp ‘hey gidi 90lar : )’ yazan da Ün’ün ta kendisiydi.

tahaun-tweet2

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ün’ün nikah şahitliğini yapmıştı.