Ak Gençlik İstanbul'da gazete bastı!

Ak Gençlik gazete binasını bastı, malzemeleri parçaladı!

Ak Gençlik İstanbul'da gazete bastı!

İstanbul’da Gazetem İstanbul’un merkez ofisine kendilerini Ak Gençlik olarak tanıtan bir grup baskın düzenledi.

Gazetem İstanbul’un merkez ofisine 25-30 kişilik bir grup tarafından saldırı gerçekleştirildi. Beylikdüzü BEYLİCİUM AVM’de bulunan gazeteye saat 00:30 (18 Temmuz Pazartesi) sularında gelen saldırganlar gazeteye ait bütün malzemeleri parçaladı.

Gazetem İstanbul’da yer alan haberde olay şu şekilde ifade edildi:

“Kanlı darbe girişimi ile sarsılan ve çok sayıda şehit veren Türkiye’de tehlikeli bir sürece girildi. Devlet otoritesinin sarsıldığını düşünen bazı gruplar bu durumu fırsat bilerek terör estirmeye başladı. İstanbul’un genelinde günlük olarak yayın yapan Gazetem İstanbul provoke edilmiş bir grubun saldırısına uğradı. Dün gece gazetemizin merkezini basan ve kendilerini AK Gençlik olarak tanıtan 25-30 kişilik bir grup bütün masaları ve bilgisayarları parçaladı.”

Konu hakkında açıklama yapan Gazetem İstanbul ortaklarından Ali Tarakçı hassas bir süreçten geçildiğini belirterek, saldırnın arkasında olanların peşini asla bırakmayacaklarını dile getirdi. Saldırganların yaptığı açıklamalara bakıldığında ortada bir provokasyon olduğunun anlaşıldığını dile getiren Tarakçı, “Gazete olarak sürekli özgürlüklerden yana olduk. 15 Temmuz’da gerçekleşen kanlı darbeye sonuna kadar karşı çıktık. Bütün bunlara rağmen gazetemizin hedef gösterilmesi ve saldırıya uğraması tamamen maniplasyon ve bilinçlidir. Belli ki gazetemizi bile hiçbir zaman okumamışlar. ‘Darbeye karşı onurlu duruş’ başlığı ile çıkan bir gazeteyiz. Bütün saldırılara karşı da onurlu durşumuzu göstereceğiz” açıklamasını yaptı.