Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu hakkında suç duyurusu

Birleşik Kamu-İş Sendikası üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu hakkında suç duyurusu

Birleşik Kamu-İş Sendikası üyeleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonları (Birleşik Kamu-İş) adına Genel Başkan Hasan Kütük, MYK üyeleri Semra Pektopal ve Barış Düdü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu hakkında ‘suçu ve suçluyu övme, görevi ihmal’ gerekçeleriyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen sendika üyeleri, ‘O konuşamıyor olabilir! Ama sen sessiz kalma suça ortak olma’ pankartı açtı. Grup adına konuşan Birleşik Kamu-İş MYK üyesi Semra Pektopal, ülkenin çeşitli yerlerinden gelen çocuğa yönelik ‘cinsel istismar’ haberleriyle sarsıldıklarını belirtti.

Karaman Ağır Ceza Mahkemesi’nin 10 öğrenciye ‘cinsel istismar’da bulunduğu iddia edilen sınıf öğretmeni hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘hürriyeti tehdit’, ‘kasten yaralama’ ve ‘müstehcen görüntüleri izletme’ suçlarından hazırlanan iddianameyi kabul ettiğini ve sanık hakkında 600 yıla yakın hapis istendiğini hatırlatan Pektopal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun bir toplantıda konuyla ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Bakan Ramazanoğlu’nun, süreçle ilgili yaptıklarının konuları dışında olduğunu söyleyen Pektopal, kendilerini ilgilendiren konunun olayda adı geçen vakfın bakan tarafından savunulmaya çalışılması olduğunu söyledi. Sendika üyeleri daha sonra adliye içerisine girerek suç duyurusunda bulundu.