Aile Bakanı daha fazla "imam" istedi

Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’nda 45 çocuğun istismara uğramasının ardından yaptığı skandal açıklamalara bir yenisini daha ekledi.

Aile Bakanı daha fazla

Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’nda 45 çocuğun istismara uğramasının ardından yaptığı skandal açıklamalara bir yenisini daha ekledi.

Ramazanoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın pedagog ve psikolog kadrolarının yerine imam kadrosu yerleştirilmesi hakkında verdiği soru önergesine “Pedagog değil imama ihtiyaç var” yönünde bir cevap verdi.

Ensar Vakfı’na bağlı yurtlarda 45 çocuğun cinsel istismara maruz kalmasının ardından “Bir kereden bir şey olmaz” yönündeki açıklamalarıyla, Ensar’ı ve cinsel istismarı meşrulaştırmaya çalışan Aile Bakanı Ramazanoğlu, bu kez de çocuk gelişimi için imamlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Aile Bakanlığı’nın 37 psikolog, 37 çocuk gelişimcisi ve 12 fizyoterapist kadrosu iptal edilirken 25 bin yeni imam kadrosu açıklmasına ilişkin CHP’li Veli Ağbaba’nın soru önergesini yanıtlayan Ramazanoğlu, kadroların kullanılmadığı için iptal edildiğini söyleyerek “Kurum içi görevde yükselme ve unvan değişikliği ile KPSS sonucuna göre alınacaklar için hazırlık amacıyla kullanılmayan kadrolar iptal edilerek ihtiyaç duyulan kadrolar alınmıştır” dedi.

Ramazanoğlu, psikolog ve pedagog kadrolarının yerine din görevlisi kadrolarının getirilmesiyle ilgili ise “Görevlendirildikleri birimlere göre görev ve sorumlulukları değişmektedir” diye cevap verdi.