Ahrar-uş Şam Suriye'de ateşkese uymayacak

Suriye'deki en büyük cihatçı terör örgütü olan Ahrar-uş Şam, ateşkese uymayacaklarını ve Nusra Cephesi ile beraber olacaklarını açıkladı.

Ahrar-uş Şam Suriye'de ateşkese uymayacak

Suriye’deki en büyük cihatçı terör örgütü olan Ahrar-uş Şam, ateşkese uymayacaklarını ve Nusra Cephesi ile beraber olacaklarını açıkladı. Dün yapılan resmi açıklamalarda ise ateşkese uyulmayacağı yönünde çıkan haberlere karşılık ateşkes koşullarının ayrıntılarının incelendiği açıklanmıştı.

Ahrar-uş Şam, Rusya ve ABD arasında geçtiğimiz Cuma gecesi varılan anlaşmayla bugün başlaması beklenen ateşkese uymayacağını resmi olarak açıkladı.

Ahrar-uş Şam’ın 2 numaralı ismi Ebu Ammar el Umar videolu açıklamasında, herhangi bir silahlı grubu dışarıda bırakan her türlü  ateşkes önerisini reddeceklerini söyledi. Ebu Ammar el Umar, ateşkesin dışında bırakılan ve adını Şam’ın Fethi Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi ile dayanışma içinde olacaklarını da sözlerine ekledi.

Daha önce, Ahrar-uş Şam’ın sözcüsü Ebu Yusuf el Muhacir, ateşkesin kabul edilemez olduğunu aktarmış ve bu ateşkesin Esad’ın lehine olduğunu söylemişti.