Ahmet Şık'ın avukatından açıklama: Sadece Ahmet değil..!

Ahmet Şık'ın avukatı Tora Pekin, Şık'ın gözaltına alınma sebebine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Şık'ın avukatından açıklama: Sadece Ahmet değil..!

Gazeteci Ahmet Şık’ın gözaltına alınmasına ilişkin açıklamalardan bulunan avukatı Tora Pekin, ‘Şık’ın böyle bir soruşturmayı beklediği’ iddialarıyla ilgili, “Türkiye’de hak haberciliği yapan istisnasız her gazeteciyi Ahmet Şık gibi böyle bir savcılık işlemi bekliyor” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Ahmet Şık, kişisel sosyal medya hesabından, attığı tweet’ler nedeniyle gözaltına alındığını duyurmuştu. Şık’ın gözaltına alınmasının ‘hemen’ ardından AA’da çıkan haberde de, Şık’a yöneltilen suçlamalara yer verilmişti.

DW Türkçe‘nin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Avukat Tora Pekin, AA’nın haberini doğrulayarak, Şık’ın gözaltına alınma nedeninin, attığı tweetler ve Cumhuriyet’in internet sitesindeki bazı haberleri olduğu söyledi. Pekin “Kendisiyle ilgili gözaltı kararında, attığı bir takım tweetler ve Cumhuriyet Gazetesi’nin internet sayfasında yayınlanan haberleri nedeniyle Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2 yani ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ ve 301. madde, yani ‘hükümet ve yargı organlarını aşağılama suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.” ifadelerini kullandı.

“Sadece Ahmet değil”

Pekin, Ahmet Şık’ın gözaltına alınacağına dair bir beklenti içinde olup olmadığıyla ilgili soruya da “Sadece Ahmet değil şu anda Türkiye’de hak haberciliği yapan istisnasız her gazeteci kendisiye ilgili böyle bir savcılık işlemi bekliyor. Bunun hiç tartışması falan yok. Ahmet de tabii ki, ‘bakalım bana nereden gelecekler? Hangi yazdığımdan hangi çizdiğimden bir suçlama yöneltecekler’ diye uzun zamandır bekliyordu.” sözleriyle yanıt verdi.