Ahmet Hakan'ın 'Karl Marx' kompleksi: "O bile haklı çıktı"

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Fethullah Gülen’in din anlayışının Karl Marx’ın “Din halkların afyonudur” sözünü haklı çıkardığını belirtti.

Ahmet Hakan'ın 'Karl Marx' kompleksi:

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Fethullah Gülen’in din anlayışının Karl Marx’ın “Din halkların afyonudur” sözünü haklı çıkardığını belirtti.

Ahmet Hakan, ilahiyat profesörü Mustafa Öztürk’ün, Yeni Şafak’ta Ayşe Böhürler’e verdiği röportajda kullandığı “Fetullah Gülen’in sevk ve idare ettiği örgütün din anlayışı, sanırım en kısa ve kestirme yoldan, Marx’ın ‘Din halkların afyonudur’ sözüyle açıklanabilir” ifadesine de atıf yaparak, “Ah Fetullah Gülen ah! Senin din anlayışın yüzünden Marx bile haklı çıktı” dedi.

Ahmet Hakan’ın bilimsel sosyalizmin ve marksizmin kurucularından Karl Marx’ın dinle ilgili görüşlerinden duyduğu rahatsızlığı Fethullah Gülen vesilesiyle açığa çıkarması sosyal medyada da dalga konusu oldu.

‘Sinsi FETÖ’cü’ ithamına yanıt verdi

Hakan, geçmişte Cemaat sözcülüğü yapan, ancak 17 Aralık operasyonu sonrası ‘saf’ değiştiren Star yazarı Hüseyin Gülerce’nin kendisine “Ahmet Hakan sinsi bir FETÖ’cüdür” demesine ise, “Madem benim ne olduğumu iki dakikada çözebilecek bir kapasiteye sahipsin… Ne oldu da 40 yıl “Muhterem Fetullah Hocaefendim” diye etrafında dört döndüğün adamı 40 yılda çözemedin be Hüseyin!” yanıtını verdi.