Ahmet Hakan'ın "Ensar" duyarlılığı bu kez şaşırtacak

Ensar Vakfı'nı kurtarmak için can siperane bir mücadeleye girişen Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın gündeminde yine Ensar Vakfı var.

Ahmet Hakan'ın

Karaman’da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Okulu, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) ait ev ve yurtlarda yaşanan çocuklara tecavüz skandalının ardından Ensar Vakfı’nı kurtarmak için can siperane bir mücadeleye girişen Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan’ın gündeminde yine Ensar Vakfı var.

Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında, “‘Ensar’ sözcüğünün daha da yıpranmaması için” başlığını kullanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 23 Nisan nedeniyle koltuğuna oturan küçük kız çocuğu için söylediği “Tıpkı ensar gibi” sözlerini eleştirdi.

Erdoğan’ın son günlerde ağır bir şekilde yıprandığını düşündüğü “ensar” sözcüğünü kurtarmaya çalıştığını yazan Hürriyet gazetesi yazarı, ensar sözcüğünün İslam tarihindeki yerini açıkladıktan sonra ise bu kavramın “hunharca” kirletildiğini iddia ediyor.

Ahmet Hakan, İslami çevrelerde “Ensar olmak” dendiğinde, “akla sadece karşılıksız yardım etmek ve Allah için kardeş olmak gelir” derken Erdoğan’a ise eğer bu kirletilmişlikle mücadele etmek istiyorsa, “23 Nisan nedeniyle makam koltuğuna oturan küçük çocuk için “tıpkı ensar gibi” demek yerine. İhmalleriyle, denetimsizlikleriyle, kusurlarıyla, yasalara aykırı evler açarak, dikkat etmeyerek, böyle bir olayın gerçekleşmesine istemeyerek de olsa zemin hazırlayarak. Bu kirletilmişliğe sebep olanlara bir çift söz etmeyi denemelidir.” derken Ensar Vakfı ile ilgili ilk kez eleştirel bir tavır takınarak şaşırtıyor.

http://gazetemanifesto.com/2016/03/16/ahmet-hakan-isinma-turlarini-tamamladi-ensar-vakfini-korumak-icin-sola-kayseri-iftirasi/

http://gazetemanifesto.com/2016/03/17/ahmet-hakan-dizginlerinden-kurtuldu-rezil-kepaze-herifler/

http://gazetemanifesto.com/2016/03/19/ahmet-hakan-ensar-vakfini-utanmadan-israrla-savunuyor/