Ahmet Hakan Özgür Gündem'in kapatılmasını savundu

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Özgür Gündem gazetesinin kapatılması kararını yazdı.

Ahmet Hakan Özgür Gündem'in kapatılmasını savundu

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Özgür Gündem gazetesinin kapatılması kararını “Demokrasilerde terör örgütlerinin gazetesi olmaz, olamaz.” diyerek savundu.

Hakan bugünkü köşesinde, “Örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla, İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından geçici olarak kapatılmasına karar verilen Özgür Gündem gazetesiyle ilgili olarak, “Mesele şudur: Demokrasilerde terör örgütlerinin gazetesi olmaz, olamaz. Kabul edilemez olan budur” diye yazdı. Hakan, kararını destekleyen sözlerinden sonra, bildik  ‘denge’ci tarzına sarılarak “Sırf Özgür Gündem’de yazdı diye Türk romanının önemli temsilcilerinden Aslı Erdoğan’ın ve her devrin mazlumu Ragıp Zarakolu’nun gözaltına alınması olacak şey değildir” ifadesiyla ‘not’ düşmeyi unutmadı.

Hakan’ın köşesindeki o bölüm şöyle:

Kürtlerin sorunlarını yazan gazeteler, bu ülkede özgürce yayınlanmalı. Hatta Kürtlerle ilgili devleti ve toplumu rahatsız edecek görüşler ileri süren gazeteler de özgürce yayınlanmalı. Hatta ve hatta bölünmeyi bile fikri olarak savunan gazeteler özgürce var olmalı.

Mesele şudur:

Demokrasilerde terör örgütlerinin gazetesi olmaz, olamaz.

Kabul edilemez olan budur.

*

Eğer “Gelişmiş demokrasilerde terör örgütlerinin yayın organı olur” diyenler varsa…

Onlara sadece “IŞİD, Fransa’da gazete çıkarabilir mi” diye sormak, ardından da “Başka sorum yok, tanık sizin” demek isterim.

*

NOT: Sırf Özgür Gündem’de yazdı diye Türk romanının önemli temsilcilerinden Aslı Erdoğan’ın ve her devrin mazlumu Ragıp Zarakolu’nun gözaltına alınması olacak şey değildir.