Ahmet Hakan ısınma turlarını tamamladı: Ensar Vakfı'nı korumak için sola Kayseri iftirası

Ahmet Hakan ise bugünkü köşesinde açıkça yalan da söyleyerek Ensar Vakfı’nın korunması çağrısında bulundu.

Ahmet Hakan ısınma turlarını tamamladı: Ensar Vakfı'nı korumak için sola Kayseri iftirası

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan yeni dönemde AKP’ye ve gericiliğe ısınma turlarını tamamlamış gözüküyor. Hakan, bugünkü yazısında tarikat evlerinde 9-10 yaşlarındaki öğrencilere tecavüz eden öğretmen nedeniyle Ensar Vakfı’nın sorumlu tutulmasına karşı çıktı.

Geçtiğimiz günlerde Karaman’da bir öğretmenin tarikat evlerinde en az 45 erkek öğrenciye tecavüz ettiği ortaya çıkmıştı. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı tarikat evlerinde kaldıkları öne sürülen 9 ve 10 yaşlarında bulunan öğrencilere tecavüz eden öğretmen ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve ardından bu konuyla ilgili haberlere Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “masumiyet ilkesi ve mağdurların yaşları” gerekçe gösterilerek yayın yasağı getirilmişti.

Ahmet Hakan ise bugünkü köşesinde açıkça yalan da söyleyerek Ensar Vakfı’nın korunması çağrısında bulundu.

“Fakat bu olay üzerine Ensar Vakfı’na yüklenmek, Ensar Vakfı’na vurmak, Ensar Vakfı’nın kapatılmasını istemek, Ensar Vakfı’nı hedefe koymak doğru mu?” diye yazan Ahmet Hakan, meseleyi sola ve solculara bağlayıp “Kayseri’de bir genç kızı intihara sürükleyen öğretmen solcu imiş…” diye yalan söyleyerek Ensar Vakfı ve gericilerin son dönemde gündeme gelen tecavüz olaylarından sorumlu tutulamayacağını ileri sürdü.

Kayseri’de Kayseri’de Cansel Buse K.’ye tecavüz ederek intihara sürükleyen Bayram Ö.’nün Gülen cemaatine yakın olduğu söylenen Aktif Eğitim-Sen ile Eğitim Bir-Sen üyeliklerine karşılık gerici basın organlarında çıkan “Aydınlık okuru” iddiaları üzerinden “ama o da solcuydu” diye Ensar Vakfı’nı korumaya çalışan Hürriyet gazetesi yazarı tecavüzcüleri açıkça koruyan gericileri ise görmezden geldi.

http://gazetemanifesto.com/2016/03/13/karamanda-tarikat-evlerinde-45-ogrenciye-tecavuz/

http://gazetemanifesto.com/2016/03/15/ensar-vakfinin-adi-gecti-tecavuz-haberlerine-yasak-geldi/