Ahmet Hakan fırsat kaçırmıyor: Emine Erdoğan'a İlber Hoca savunması

Ahmet Hakan'dan Emine Erdoğan’ın “Harem kadınları hayata hazırlayan bir eğitim yuvasıdır” sözlerine destek geldi.

Ahmet Hakan fırsat kaçırmıyor: Emine Erdoğan'a İlber Hoca savunması

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugün, “İlber Hoca deyince alkış Emine Hanım deyince auvv” başlığıyla yayımlanan yazısı ile Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’ın “Harem kadınları hayata hazırlayan bir eğitim yuvasıdır” sözlerine destek geldi.

Özellikle 1 Kasım seçimlerinden sonra hızla pozisyon değiştirerek AKP’nin arkasında sıralananlar kervanına katılan Ahmet Hakan, Emine Erdoğan’ın haremi bir okul sayan skandal sözlerini savunmak için görev başına geçmekte gecikmedi.

Tarihçi İlber Ortaylı’nın Osmanlı’da haremin yerini anlatan sözleri ile Emine Erdoğan’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün hemen ertesinde hanedanı ve haremi öven sözlerini aynı kefeye koyan Ahmet Hakan adeta cin olmadan adam çarpmaya çalıştı.

Hakan’ın bugünkü yazısının ilgili bölümü şöyle:

Vay sen misin bunları söyleyen! Sosyal medya kaynamış durumda. Bazı muhalif yayın organları coşmuş durumda. ‘Harem’ üzerinden Emine Erdoğan’a denmedik şey bırakılmadı, bırakılmıyor.

İyi ama aynı sosyal medyanın ve muhalif yayın organlarının her zaman el üstünde tuttuğu ünlü tarihçimiz İlber Ortaylı da Harem konusunda Emine Erdoğan gibi konuşmuyor mu?

Hatta İlber Hoca, bu konuda Emine Hanım’dan bile daha tutkulu açıklamalar yapmıyor mu?

…“Biz böyleyizdir: Söylenene değil, söyleyene bakarız. Bu yüzden…

-İlber Hoca söyleyince… Alkış tutarız.

-Emine Hanım söyleyince… “Auvvv” deriz.

http://gazetemanifesto.com/2016/03/09/emine-erdogandan-cok-eslilik-guzellemesi-ilham-kaynagimizdir/