Ağzı olan konuşuyor: Sağlık Bakanı'na göre canlı bomba istihbaratla yakalanmazmış

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde IŞİD tarafından gerçekleştirilen intihar saldırı sonrasında skandal açıklamalarına yenilerini ekledi.

Ağzı olan konuşuyor: Sağlık Bakanı'na göre canlı bomba istihbaratla yakalanmazmış

İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde IŞİD tarafından gerçekleştirilen intihar saldırı sonrası skandal açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Canlı bombayı istihbaratla yakalanabilme zorluğunu insanımız da, kamuoyu da biliyor” gibi akıl dışı ifadeler kullandı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen canlı bomba saldırısına ilişkin olarak daha önce de, “Saldırıda 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7’si ağır 36 kişi yaralı” açıklamasını yaparken, yaralananlardan 12’sinin yabancı uyruklu olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “Neticede kaybedilen vatandaşlarımız ve yabancı da olsa insanı kaybediyoruz” diye konuşmuştu.

Bakan, bu açıklamadan sonra kendisine sorulan bir soru üzerine “Bir insanın kendisini katlederken başkalarını da katledebilme noktasına gelmiş olmasının istihbaratla yakalanabilme zorluğunu insanımız da, kamuoyu da biliyor” ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı yaralıların hangi hastanede yattığını ve hangü ülkenin vatandaşı olduğunu açıkladı. Yaralılar arasında Almanya, İsrail, İzlanda, İrlanda, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri yurttaşları var. Yaralılar 8 ayrı hastaneye kaldırıldı.