Ağaoğlu'nun 'Bakırköy kabusu': Milyarlık projesi ikinci kez durduruldu

Ağaoğlu Şirketler Grubu’nun İstanbul Bakırköy'de inşa edeceği proje ikinci kez durduruldu.

Ağaoğlu'nun 'Bakırköy kabusu': Milyarlık projesi ikinci kez durduruldu

Aralık 2013’te mahkeme kararı ile durdurulan ‘Bakırköy 46’ projesine durdurma kararının kalkması ile Central Park İstanbul adıyla devam eden yandaş işadamı Ali Ağaoğlu’nun ‘Bakırköy kabusu’ devam ediyor. Mahkeme, Bakırköy’de devam eden Central Park projesine de imar planları nedeni ile durdurma kararı verdi.

İkinci kez durduruldu

Ağaoğlu Grubu tarafından daha önce “Bakırköy 46” ismiyle inşasına başlanan, ancak plan değişikliği nedeniyle Bakırköy Belediyesi’nin açtığı dava sonucunda durdurulup, “Central Park” adıyla kaldığı yerden devam eden proje, ikinci kez mühürlendi.

Bakırköy Belediyesi yetkilileri, projenin yeniden durdurulduğunu doğrularken, “Belediye olarak açtığımız bir dava vardı. Sonuçlandı, plan iptali geldi. Danıştay’a itiraz hakları var. Buna göre ya devam edecek ya da yeniden planlanacak” ifadesini kullandı. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise, şubatta Danıştay’ın plan iptali kararını bozduğunu hatırlatarak, belediyenin yeniden yerel mahkemeye getirdiği davada, mahkemenin durdurma kararı verdiğini söyledi. Ağaoğlu, “Yerel mahkeme üst mahkemenin kararına uymadı ve bu kararı verdi. Dosya yine Danıştay’da. Ancak kısa sürede zorunlu olarak durdurduğumuz şantiyede doğrular ortaya çıkar ve başlarız” diye konuştu.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında mühürlenerek yapımı durdurulan Bakırköy 46 projesi,  ‘ABD’deki Central Park’a benzeyeceği’ öne sürülerek Ağaoğlu Central Park ismini almıştı.