Adıyaman Gerger'deki çocuk tacizi skandalı büyüyor! 30 değil 76 çocuk...

Adıyaman'ın Gerger ilçesindeki İmam Hatip Okulu'ndaki taciz skandalının çok daha büyük olduğu açığa çıktı.

Adıyaman Gerger'deki çocuk tacizi skandalı büyüyor! 30 değil 76 çocuk...

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Adıyaman’da 30 değil, 76 çocuğun tacize uğradığı bilgisine ulaştıklarını belirtti. Yayın yasağının getirildiği olayla ilgili konuşan Yarkadaş, “Adıyaman’daki tacizciyi gizli bir el koruyor” dedi.

Kim neden koruyor?

CHP’li vekil, 76 çocuğu taciz etmekle suçlanan müstahdemin korunduğunu, sorumluların ise gerçeği kamuoyundan gizlediğini savundu. Gerger ilçesindeki tacize ilişkin yeni bilgiler paylaşan Yarkadaş, “Tacizle suçlanan müstahdem M.S.G, birkaç ay önce, o dönem görev yaptığı Adıyaman 1 Aralık Orta Okulu’ndaki bir taciz şikayetinden dolayı soruşturmaya uğruyor. Müstahdem M.S.G, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Gerger İmam Hatip Lisesi’nde görevlendiriliyor’’ dedi. “M.S.G.’yi kim neden koruyor?” diye soran Yarkadaş, M.S.G.’nin son bir yıl içinde görev yerinin üç kez değiştiğini belirterek, “Bunca somut kanıta rağmen, kimse M.S.G.’nin görevine son veremiyor’’ ifadesini kullandı.

Tacizi biliyorlarmış

M.S.G.’nin 30 değil 76 erkek çocuğuna tacizle suçlandığını ve tutuklandığını belirten Yarkadaş, “M.S.G.’nin Facebook safyasında, bağlı bulunduğu tarikata ait görseller var. Koruma zırhı tarikikattan mı sağlanıyor?’’ diye sordu. Yarkadaş, “Gerger’de devlet yöneticileri bu tacizi biliyormuş” dedi. Valilik, emniyet ve savcılığın, kendisinin tacizi kamuoyuna açıklamasının ardından harekete geçtiğini ve açıklamasını yayınlayan sitelere hızla “erişim yasağı’’ getirdiğini belirten Yarkadaş “Vali Erin, gereken yapıldı derken, sanırım sitelere yönelik yayın yasağından bahsediyor” vurgusu yaptı. Gerger ve çevresinde 30 değil, 76 çocuğun tacize uğradığından şüphelenildiğini belirten Yarkadaş, “Savcılık, son bir aydır, tam 76 çocuğun ifadesine başvurmuş” diyerek, “76 çocuğu taciz eden ve koruyanların peşini bırakmayacağız’’ ifadesini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2016/11/07/imam-hatip-lisesinde-30-ogrenciye-cinsel-taciz/