Adana'da öğrenci yurdunda yangın faciası: 12 ölü, 13 yaralı

Adana'nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan öğrenci yurdunda çıkan yangında ölüler var.

Adana'da öğrenci yurdunda yangın faciası: 12 ölü, 13 yaralı

Adana’nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu.

Çıkan yangında ilk belirlemelere göre binanın ikinci ve üçüncü katlarında alevlerin arasında kalan 11’i öğrenci 12 kişi yaşamını yitirdiği öğrenildi. Dumandan zehirlenen ve pencerelerden atlamaları sonucu vücutlarında kırıklar olan 13 öğrenci de hastanelerde tedavi altına alındı.

“İçeride kaç öğrenci olduğuna dair bilgimiz yok” 

Yangına ilişkin bir televizyon kanalına bağlanan Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, “Yoğun yangın devam ediyor. İçeride öğrencilerin olma ihtimali var. Burası orta öğrenim kız yurdu. Son katı ahşap olduğu için yangın sürüyor. Söndürmeye çalışıyoruz ancak çökmeler oluyor. Toplamda 28 öğrencinin barındığı bir yurt. İçeride kaç öğrencinin olduğuna dair bilgimiz yok” bilgisini paylaştı.

Adana Valisi “İlk tespitlere göre yangında ölen yok” demişti

Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise yaptığı açıklamada, alınan ilk bilgilere göre yurtta 28 öğrencinin kaldığını söyledi. Bu öğrencilerden olay sırasında yaralananlar olduğunu aktaran Demirtaş, “Olayda ilk belirlemelere göre 13 öğrencimiz yaralandı. İlk tespitlere göre yangında ölen yok. Öğrencilerimizden bazıları dumandan etkilenmiş, kiminde kaçarken meydana gelen kırıklar var. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı” dedi. Demirtaş, itfaiye, sağlık ve kurtarma ekiplerinin bölgeye gönderildiğini bildirerek, kendisinin de olay yerine gitmek üzere hareket ettiğini söyledi.

11’i öğrenci, 12 ölü

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan ise, Aladağ İlçesi’ndeki ahşap olan kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 11 öğrenci ile 1 görevlinin yaşamını yitirdiği belirtti.