Adana Valiliği önünde bombalı araçla saldırı: 2 ölü, 16 yaralı

Adana'da Valilik otoparkında patlama meydana geldi

Adana Valiliği önünde bombalı araçla saldırı: 2 ölü, 16 yaralı

Adana Valiliği önünde bu sabah bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Merkez Seyhan ilçesindeki Döşeme Mahallesi Mehmet Nuri Sabuncu Bulvarı’nda bulunan Adana Valiliğinin önündeki açık otoparktaki patlama saat 08.05’te meydana geldi.

İlk belirlemelere göre önceden getirilen bomba yüklü araç mesai saatinin başladığı sırada infilak ettirildi.

Kentin büyük bölümünden duyulan patlamayla birlikte otoparktaki araçlar yanmaya başlarken o sırada araçlarını park eden ve bölgeden geçenler yaralandı. Valilik binası başta olmak üzere çevredeki çok sayıda binanın camları kırıldı.

Güncelleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da saldırıda yaralanan 21 kişi olduğunu, yaralılardan 5’inin durumunun ağır olduğunu açıkladı.


Güncelleme

Saldırıda yaşamını yitirenlerden birinin Seyhan İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü’nde görev yapan Gökhan Aygül olduğu açıklandı. Evli 2 çocuk babası olan Aygül’ün, valilikte bahçıvan olarak 28 Kasım’a kadar geçici görevlendirildiği kaydedildi. Bombalı saldırıda ölen ikinci kişinin erkek olduğu ancak üzerinden kimlik çıkmadığı kaydedildi.


Güncelleme

Adana Büyükşehir Belediye Bakanı Hüseyin Sözlü de saldırıda 2 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtirken, yaralı sayısının 21 olduğunu kaydetti. Sözlü, yaralılardan durumları ağır olanlar olduğunu ifade etti.


Güncelleme

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, patlamada 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 16 kişinin de yaralı olduğunu açıkladı.


CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA muhabiri Bekir Karakoca, olayın sabah saat 8.05 sularında meydana geldiğini belirtti. Patlamada 1 yaralının durumunun ağır olduğu, 4 yaralının daha olduğu ancak onların hayati tehlikesinin olmadığını söyledi.

Olay yeri yakınından kaydedilen ilk görüntüler: