Açlık grevindeki 3 madenci daha rahatsızlandı

Zonguldak'ta, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakan maden işçilerinin geçen Çarşamba akşamı başlattıkları kömür ocağından çıkmama eylemi sürüyor.

Açlık grevindeki 3 madenci daha rahatsızlandı

Zonguldak’ta, 4 aydır ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle iş bırakan maden işçilerinin geçen Çarşamba akşamı başlattıkları kömür ocağından çıkmama eylemi sürüyor. Dünden itibaren açlık grevine başlayan işçilerden 3’ü daha rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 85 işçiyle başlayan eylem şu anda 75 işçiyle sürüyor.

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi’nde faaliyet gösteren Deka Madencilik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik’te çalışan 245 maden işçisi, geçen 4 Nisan’da iş bıraktı. 13 Nisan’da ise şirkete paralel örgüt soruşturması kapsamında kayyum atandı. Sonraki süreçte çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan işçilerden 85’i, geçen Çarşamba akşamı maden ocağına girerek dışarıya çıkmama eylemi başlattı. Dünden itibaren açlık grevine de başlayan işçilerden 7’si rahatsızlanarak ocaktan çıkarıldı.

kilimli2
Bu sabah 3 işçi daha rahatsızlanarak arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Ocak önünde bekleyen 112 Acil ekibinin ilk madahalesini yaptığı işçiler Mehmet Top, Hakan Gücük ve Ercan Doğdu, ambulansla Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Açlık grevinden sonra toplam 10 işçi rahatsızlıkları nedeniyle ocaktan çıkarken, 75 işçi yer altındaki eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin, ücretleri ödenip diğer haklarını alıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledikleri belirtildi.

kilimli3Öte yandan maden ocağındaki işçilerin aileleri de ocak girişindeki yolda endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Önlem alan polisler, aileler ve destek için gelen diğer işçilerin ocak önüne girişlerine izin vermiyor.