Açık açık yazılıyor: Halep'ten çıkan cihatçılar Türkiye üzerinden dolaşıp Fırat Kalkanı'na katılacak

Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçen Halep'ten çıkacak olan cihatçıların Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılacağı bildiriliyor.

Açık açık yazılıyor: Halep'ten çıkan cihatçılar Türkiye üzerinden dolaşıp Fırat Kalkanı'na katılacak

Geçtiğimiz gün Suriye Ordusu’nun Halep’i tamamen kontrolü almasından sonra Doğu Halep’te birkaç noktada kalan cihatçı örgütlerin ve militanlarının Rusya ve Türkiye ile varılan anlaşma doğrultusunda açılacak koridordan geçerek Fırat Kalkanı Operasyonu’na katılacakları öğrenildi.

Al Jazeera Türk’ten Ece Göksedef’in haberine göre anlaşma sonucunda Halep’ten çıkacak olan cihatçılar Türkiye’nin yine cihatçı örgütler ile birlikte organize ettiği el-Bab harekatına katılacaklar.

Halep’teki El Kaideciler Türkiye üzerinden tekrar Suriye’ye girecekler

Şehirde Türkmen Sultan Murat Tugayları ve Fatih Sultan Mehmet Tugaylarının yanı sıra, Nureddin Zengi Tugayları ve El Nusra Cephesi de Suriye Ordusu’na karşı savaşıyordu.

Haberde, Doğu Halep’ten çıkmak için Rusya ve İran arasında süren görüşmelerin sonuçlanmasını bekleyen cihatçı kaynakların verdiği bilgiye göre, İdlib’e geçen Sultan Murad, Fatih Sultan Mehmed ve Nureddin Zengi’ye bağlı birliklerin, buradan Türkiye’ye geçeceği söyleniyor.

Hatay üzerinden Kilis’e ve Gaziantep’e geçecek olan cihatçıların, Çobanbey ve Carablus’a gireceği; bu birliklerin Türkiye’nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu birlikleriyle birleşerek Fırat Kalkanı Operasyonu’na katılacağı ve el-Bab’a ilerleyeceği de bildiriliyor. Fırat Kalkanı’na katılacak muhaliflerin sayısı ise tam olarak bilinmiyor, rakam ‘birkaç bin’ olarak telaffuz ediliyor

Halep’ten daha önce çıkan aynı tugaylara bağlı cihatçıların el-Bab bölgesinde olduğu, yeni gelecek savaşçıların organizasyonu için çalışmaya başladıkları, El Nusra’ya bağlı cihatçıların ise Halep’ten çıktıktan sonra İdlib’deki diğer El Nusra gruplarına katılacakları ifade ediliyor.