Abidin Ünal 'asparagas' diyor, Erdoğan ısrar ediyor: Kayseri'de gömülü uçaklar var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Göktürk 1' uydusunu faaliyete alma töreninde 'Kayseri'de gömülü savaş uçakları olduğu' iddiasını dile getirdi.

Abidin Ünal 'asparagas' diyor, Erdoğan ısrar ediyor: Kayseri'de gömülü uçaklar var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TAİ’de düzenlenen ‘Göktürk 1’ uydusunu faaliyete alma töreninde ‘Kayseri’de gömülü savaş uçakları olduğu’ iddiasını dile getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 uydusu, bugün saat 16.51’de Fransız Guyanası’ndan fırlatıldı. Fırlatma anı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Akıncı tesislerinde düzenlenen törende canlı izlendi.

Erdoğan buradaki törende, aralarında Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın da bulunduğu katılımcılara yaptığı konuşmada, daha önce bizzat Ünal tarafından ‘asparagas’ denilerek yalanlanılan Kayseri’de ‘gömülü savaş uçakları’ iddiasını dile getirerek, “Kayseri uçak mezarıdır biliyor musunuz? Oralara gömmüşlerdir uçakları, üretilenleri. Biz siyasi irade olarak bu konuda kararlı bir duruş sergiliyoruz” diye konuştu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, ‘gömülü uçaklar’ iddiasıyla ilgili “Efendim, 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı ön bahçesinde toprağa gömülü uçaklar olduğu iddia ediliyor?” sorusuna, “bunlar asparagas” yanıtını vermişti.

NATO’ya sitem

Erdoğan, NATO üyesi ülkelerin ürettiği silahların temini konusunda da örgüte ‘sitem’ ederek, “Dost olduğumuz, NATO’da beraber olduğumuz birçok dostlardan bırakın silahlıyı, silahsız İHA’lardan almak istiyoruz; talebimizi kendilerine iletiyoruz, ‘Bugün git, yarın gel’. En son söyledikleri ne oluyor ‘Kongreden müsaade çıkmadı’. Biz NATO’da, aynı cephede beraber değil miyiz? Bize bu yaptığınız nedir?” diye seslendi.