Abdullah Gül'ün eski danışmanı MHP'ye vaadedilen bakanlıkları açıkladı

Abdullah Gül'ün eski danışmanı Ahmet Takan, AKP'yle 'başkanlık pazarlığı'na giren MHP'ye vaat edilen bakanlık sayısını açıkladı.

Abdullah Gül'ün eski danışmanı MHP'ye vaadedilen bakanlıkları açıkladı

Abdullah Gül’ün eski danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, AKP’yle ‘başkanlık pazarlığı’na giren MHP’ye vaat edilen bakanlık sayısını açıkladı.

“Başkanlık Referandumu” sürecinde kurulacak hükümet için Saray’ın kendilerine 6 bakanlık vereceğine MHP’lilerin inandığını belirten Takan, İçişleri ve Milli Savunma gibi bakanlıkları da bunların arasında saydı.

Yeniçağ yazarı, AKP ve MHP’nin kuracağı hükümetin ismini de ilk kez açıkladı: “Güçlendirilmiş Hükümet”

Ahmet Takan’ın yazısının “Bilal’i unuttuk al başkanlığı!..” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Söylenenler o ki; “Olağanüstü bir dönemden geçiliyor ve millî mutabakat hükümetinin şartları oluştu. Reformların devam etmesi ve Irak-Suriye’de karşılaşılanların üstesinden gelinebilmesi için güçlendirilmiş hükümet şart oldu.“

“Güçlendirilmiş Hükümet“ için makul ve mantıklı(!) gerekçeler sıralanıyor da sıralanıyor!.. Bu formülde(!) MHP’nin Bakanlık sayısını 6’ya kadar çıkaranlara bile rastladım. Başbakan Yardımcılığı, İçişleri, Eğitim, Savunma, Gençlik Spor, Aile Bakanlığı’na kadar…

Saray’da seslendirilen “Geçiş Hükümeti”, ağırlıklı olarak MHP kulislerinde dillendirilen “Güçlendirilmiş Hükümet..” Manidar oldu!..”