Abdülkadir Selvi: Devletin İmralı'ya ziyaretleri devam ediyor

AKP'li Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında, Abdullah Öcalan ile devletin görüşmelerinin sürdüğüne değindi

Abdülkadir Selvi: Devletin İmralı'ya ziyaretleri devam ediyor

AKP’li Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında, Abdullah Öcalan ile devletin görüşmelerinin sürdüğüne değinerek “İmralı’ya yapılan devlet ziyaretleri seyrekleştirilmiş ama devam ediyor. Yeni süreçte Öcalan denklem dışı. Ama şimdilik…” dedi.

Selvi’nin bugün yayımlanan “Kandil’den gelen mesaj ve çözüme destek” başlıklı yazısında ilgili bölüm şöyle:

– Devletin ilgili birimlerine, çözüm sürecine dönülmesi yönünde birkaç aydır talepler geliyormuş. Nereden? Mesajlar Kandil’den geliyormuş. Ayrıca HDP’den bu yönde mesajlar iletiliyormuş.

Bu arada ABD’den de bu yönde üstü açık ya da kapalı mesajlar alınıyormuş. HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın ziyareti sırasında da ABD makamları tarafından, PKK’nın silah bırakması ve çözüm sürecine dönülmesi yönünde mesajlar verilmişti. ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass birkaç kez, “PKK’yı şiddet kampanyasına son vermeye, silahlarını bırakmaya, meşru müzakereyi kabul etmeye çağırıyoruz” diye açıklama yaptı. Kandil’in harekete geçmesinde ABD’nin telkinlerinin etkili olduğu düşünülüyor.

– Çözüm sürecinin başladığı dönemde Erdoğan, halkın desteğini yüzde 78 olarak açıklamıştı. Bugün bu oran yüzde 35.5’e gerilemiş durumda. Bölgede ise destek hâlâ yüzde 70 seviyesinde. Bölge halkı, terörle mücadele et ama çare siyasi çözümde mesajını veriyor.

– Çözüme dönük olarak Kandil’den mesajlar gelirken, Öcalan bu işin neresinde? İmralı’ya yapılan devlet ziyaretleri seyrekleştirilmiş ama devam ediyor. Yeni süreçte Öcalan denklem dışı. Ama şimdilik…