ABD'nin sömürge valisi Rakka operasyonu için konuştu

ABD Başkanı Barack Obama'nın 'IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi' Brett McGurk, Suriye'nin Rakka kentine dün başlandığı açıklanan operasyonla ilgilia çıklamalarda bulundu.

ABD'nin sömürge valisi Rakka operasyonu için konuştu

ABD Başkanı Barack Obama’nın ‘IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi’ Brett McGurk, Suriye’nin Rakka kentinin IŞİD’den geri alınması operasyonu kapsamında kentin izole edilme sürecinin başladığını bildirdi.

McGurk, ABD’nin Amman Büyükelçiliğinde düzenlediği basın toplantısında, IŞİD’in ‘büyük ve çetin bir savaş yürüttüğünü’ belirterek, “Fakat bizim planlarımız da yolunda ilerliyor. Ne Suriye’de ne Irak’ta dünyanın hiçbir yerinde örgütün sığınağının olmasına izin vermeyeceğiz.” dedi.

Rakka’nın IŞİD’den temizlenmesi için operasyonların aşama aşama ilerleyeceğine dikkat çeken McGurk, ilk aşama olan kentin izole edilmesi sürecine bugün başlandığını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, YPG’nin öncülüğünü yaptığı Suriye Demokratik Güçlerinin (QSD), Rakka’nın IŞİD’den alınması için dün gece operasyon başlattığını duyurmasına ilişkin yaptığı açıklamada, operasyonu “memnuniyetle karşıladığını” belirtmişti.