ABD’nin Adana Konsolosluğu önüne dev beton duvar

ABD'nin Adana Konsolosluğu binası önüne 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde dev beton duvar örüldü.

ABD’nin Adana Konsolosluğu önüne dev beton duvar

ABD’nin Adana Konsolosluğu binası önüne 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde dev beton duvar örüldü. Türkiye’de ve dünyada terör olaylarının tırmanmasının ardından ABD Adana Konsolosluğu binasında güvenlik önlemleri artırıldı.

Terör örgütü IŞİD’in saldırısına karşı 2 yıldır demir bariyerlerle ek tedbirler alınan Levent Mahallesi, D-400 karayolu kenarındaki ABD Adana Konsolosluğu binasının çevresinde terör saldırılarına karşı önlemler artırıldı. Konsolosluk binasının önünden geçen tali yolu tamamen kapatan yetkililer, giriş çıkışlara da kurşun geçirmez güvenlik kulübeleri yaptırdı. Bu önlemlere ek tedbir olarak D-400 karayolu kenarına konsolosluk binasının etrafını tamamen çevirecek şekilde 5 metre yüksekliğinde, 2 metre genişliğinde beton duvarlar örüldü. 2 TOMA ile çevik kuvvet ekibinin bekletildiği konsolosluk binası önünden araç ve yaya geçişine de izin verilmiyor.

ABD Konsolosluğu, İncirlik Üssü’ne yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta D-400 karayolunun kenarındaki eski Ceyhan yolu olarak bilinen tali yolun üzerinde bulunuyor. Tali yol, bir yıl önce güvenlik gerekçesiyle demir barikatlarla kapatılmış ancak duvar örülmemişti.