AB'den Esad'a sürpriz ziyaret

Avrupa Parlamentosu heyeti Suriye'yi ziyaret ediyor.

AB'den Esad'a sürpriz ziyaret

10 Temmuz Pazar günü, Başkan Yardımcısı Javier Couso’nun önderliğindeki Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu, Suriye’yi ziyaret ederek Suriye’deki ve bölgedeki son gelişmeleri Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüştü.

Suriye Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre, görüşmede özellikle Avrupa’da yaşanan terör saldırıları ve göç sorunu gündeme geldi. Suriye ve Arap dünyasında yaşanan felaketlerin, Avrupa’yı da yakından etkileyeceğini belirten Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, bazı Avrupalı liderlerin Suriye’deki İslamcı teröristlere destek verdiğinin altını çizdi. Avrupa’ya ve diğer ülkelere doğru yaşanan göç olgusunun siyasi sorumluluğunun bu ülkelerde olduğunu belirten Esad, vatandaşlarının çıkarlarının aksine hareket eden Avrupa ülkelerine politikalarını değiştirmesi gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkan Yardımcısı Javier Couso, Suriye’de yaşanan terör saldırıların Avrupa’ya sıçramaya başladığını belirtti.

Suriye’yi ziyaret eden heyet, Suriye’nin bağımsızlığına saygı duyduklarını ve Suriye’nin geleceğine ancak ve ancak Suriyelilerin karar verebileceğini belirtti.