AB'de bir çatlak daha

Hollanda'danın üçüncü büyük partisi konumundaki Özgürlük Partisi, ülkenin AB'den çıkarılması için referandum yapmaya hazırlanıyor.

AB'de bir çatlak daha

AB’de referandumla birlikten ayrılma kararı veren İngiltere’den sonra bir başka üye ülke Hollanda’da da ayrılık çalışmalarına başlandı.

Hollanda’danın üçüncü büyük partisi konumundaki Özgürlük Partisi, ülkenin AB’den çıkarılması için referandum yapmaya hazırlanıyor. Projenin başarılı olması durumunda Rusya’ya yönelik yaptırımların kaldırılması amaçlanıyor.

Sputnik‘in haberine göre Brexit’in ardından AB’deki çatlaklar artıyor. Hollandalı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’ın açıklamalarına göre, ülkenin AB’den çıkarılmasına yönelik bir referandum hazırlanıyor. Projenin başarılı olması durumunda da Moskova ile ilişkilerin düzeltilmesi ve öncelikli olarak Rusya’ya uygulanan yaptırımların kaldırılması planlanıyor.

İzvestiya gazetesine konuşan Wilders, “Son aylarda yaşanan olaylar, AB ile üyeliğimiz konusunda bir referandum düzenlenmesi konusunun acilen çözüme kavuşturması gerektiğini gösterdi. Brüksel, bize kiminle ekonomik veya siyasi ilişkiler kuracağımızı dikte etmemeli” dedi.

‘Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi öncelikli’

Wilders ayrıca “Rusya ile ilişkilerin düzeltilmesi, ülkemiz ticareti için öncelikli bir konu. Zaman zaman anlaşmazlıklar olsa da ülkemiz yüzyıllardır varlığı boyunca yalnızca işbirliğinden fayda gördü. Bu bağlamda Rusya karşıtı yaptırımların kaldırılması, refah içinde bir gelecek için şart” ifadelerini kullandı.