ABD'den 'Musul duası'

Obama'nın "IŞİD ile Mücadele" Özel Temsilcisi Brett McGurk bu sabaha karşı başlanan Musul operasyonuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'den 'Musul duası'

ABD Devlet Başkanı Obama’nın “IŞİD ile Mücadele” Özel Temsilcisi Brett McGurk, bu sabaha karşı başlatılan Musul operasyonuna ilişkin, “Kahraman Iraklı güçlerin, Kürt peşmergelerin ve Ninova gönüllülerinin yolunu Tanrı açık etsin. Bu tarihi operasyonda sizinle birlikte olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul operasyonla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. McGurk’un açıklamasında, Türk askerlerinin eğittiği Ninova Gönüllüleri’ne başarılar dilemesi ve ABD’nin de operasyonda aktif olarak yer aldığını belirten mesajları dikkat çekti.

İbadi, operasyonun başladığını duyurmak için yaptığı açıklamada Peşmerge güçlerinden, Türkiye’nin eğittiği Musullu yerel güçlerden oluşan Ninova Muhafızları’ndan ve Haşdi Şabi’den söz etmemişti. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter da Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonunun, örgütün kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasına yönelik kampanyanın dönüm noktası olduğunu belirtti.