ABD'de polise tepki: Bina ve araçlar ateşe verildi

ABD'de polisin bir siyahiyi silahıyla vurarak öldürmesinin ardından protestocular kentti araçları, binaları ve bir benzin istasyonunu ateşe verdi.

ABD'de polise tepki: Bina ve araçlar ateşe verildi

ABD’nin Milwaukee kentinde aracıyla kaçan bir kişinin polis tarafından öldürülmesi üzerine protestolar düzenlendi. Bir petrol istasyonu ve bazı binalar ateşe verildi. Polis karakoluna ateş açıldı.

ABD’nin Milwaukee kentinde silahlı bir kişinin polis kovalaması sırasında vurularak ölmesinin ardından kentte başlayan gösteriler büyüdü. Öncesinde polis merkezi önünde gösteri düzenleyen ve binaya taş atan göstericilerden 3’ü gözaltına alınmıştı. Cumartesiyi pazara bağlayan gece Wisconsin eyaletindeki kentte sokağa çıkan göstericiler, bir benzin istasyonunu, bir bankayı ve bir polis aracını ateşe verdi, polise taşlarla saldırdı ve ateş etti.

Bir polis devriye görevi esnasında trafik kontrolünden kaçmak isteyen 23 yaşındaki bir genci kaçtığı sırada vurarak öldürdü. Polis ilk yaptığı açıklamada şahsın polisçe bilindiği ve sabıkasının kabarık olduğu ayrıca yanında bir silah taşıdığı açıklandı.

İlk soruşturma neticesinde şüphelinin de polise ateş açıp açmadığı ya da silahını polise doğrultup doğrultmadığı açıklanmadı. Şüphelinin ve onu vuran polisin kimliği ve ten rengi konusunda henüz açıklama gelmedi. Ancak olay siyahların yoğun olarak yaşadığı bir mahallede meydana geldi.