ABD'de polise 'keskin nişancı' ateşi: Çok sayıda polis öldürüldü

ABD'nin Dallas kentinde iki siyahın polis tarafından öldürülmesini protesto gösterilerinde dört polis memuru öldürüldü.

ABD'de polise 'keskin nişancı' ateşi: Çok sayıda polis öldürüldü

ABD’de bu hafta 2 siyah vatandaşın polis tarafından öldürülmesi üzerine Dallas’ta düzenlenen protestolarda 5 polisi öldüren, 8’i polis 10 kişiyi de yaralayan saldırganın, güvenlik güçleriyle girdiği çatışmanın ardından patlayıcılarla öldürülen 25 yaşındaki Micah Johnson olduğu açıklandı.

mijah

Saldırganın kimliğini açıklama yetkisi olmadığı için isminin yayınlanmaması şartıyla AP’ye konuşan bir yetkili, zanlının nereli olduğuna dair ise ellerinde bir bilgi olmadığını belirtti.

‘Beyazları, özellikle de polisleri vurmak istedi’

Öte yandan, Dallas Polis Şefi David Brown, zanlının ‘beyaz insanları, özellikle de polisleri’ öldürmek istediğini söylediğini açıkladı.

“Zanlı, Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Önemlidir) konusunda kızgındı. Yakın zamanda polislerin gerçekleştirdiği vurulmalarla ilgili de kızgın olduğunu söyledi” diyen Brown, saldırıya dahil olması ihtimali bulunan şüphelileri de uyardı: “Eğer dışarıda bununla ilgisi olan biri varsa sizi bulacağız, sizi yasal yollarla elimize geçireceğiz ve adaleti sağlayacağız.” (Sputnik)


Güncelleme: 15.05

ABD Başkanı Barack Obama saldırıyı “ önceden planlanmış ve aşağılık bir saldırı” olarak nitelendirdi ve şöyle devam etti: “Güvenlik güçleri barışçıl bir gösteride insanları korumak için görevini yaparken saldırıya uğradı. FBI, Dallas emniyetiyle irtibat içerisinde. Bu saldırıyla ilişkili herkes cezalandırılacak. Adalet yerini bulacak”

Basın toplantısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini ileten Obama “Bugün emniyet güçlerinin bizim güvenliğimizi sağlamak için yaptığı fedakarlıkların yürek burkan bir örneğini gördük” diye konuştu.


Güncelleme: 10.15

Kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucu yaralanan polislerden birinin daha hayatının kaybettiği öğrenildi.


ABD’nin Dallas kentinde polise yönelik silahlı saldırıda 4 polis öldü, 7 polis yaralandı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Dallas’taki Belo Garden Park’ta, Louisiana ve Minnesota eyaletlerinde siyahi kişilerin polis tarafından öldürülmesini protesto gösterisi sırasında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı anı olduğu iddia edilen görüntüler ve silah sesleri amatör kamera tarafından kaydedildi.

https://www.youtube.com/watch?v=SZFxoQVDwFY

ABD basınında yer alan haberlere göre 8 yaralı polisten 3’ünün de durumu ağır olduğu belirtilirken Dallas Emniyeti, kent merkezindeki protesto alanından uzak durulması çağrısı yaptı. Polis keskin nişancıları arıyor.

Dallas Polis Departmanı da Twitter’dan yaptığı açıklamada 4 polisin öldüğünü doğrularken, çatışmanın yaşandığı alanda şüpheli paketlerin bulunduğunu da ekledi. Açıklamada gelişmelerin aktarılacağı belirtildi.