ABD’de 14 yaşından küçük çocukların da silah kullanımı Meclis’te onaylandı

ABD’nin Iowa eyaletinde 14 yaşındaki çocukların ailelerinin gözetimi altında silah kullanmalarını öngören tasarı, Temsilciler Meclisi’nde onaylandı.

ABD’de 14 yaşından küçük çocukların da silah kullanımı Meclis’te onaylandı

ABD’nin Iowa eyaletinde 14 yaşındaki çocukların ailelerinin gözetimi altında silah kullanmalarını öngören tasarı, Iowa Temsilciler Meclisi’nde onaylandı.

Sputnik’te yer alan habere göre, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Iowa Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen ‘Gençliğin Güvenliği ve Ebeveyn Hakları Yasası’ uyarınca, çocukların tabanca ya da silah sahibi olmasına yönelik 14 yaş sınırının kaldırılması amaçlanıyor. Alt yaş sınırının da olmadığı tasarıya göre, her yaştaki çocuk ve hatta bebekler silah kullanabilecek.

‘Bebekler ordusuna ihtiyaç yok’

Ülkedeki en büyük silah lobilerinden Ulusal Tüfek Birliği kararı “Silah sahipleri için başarılı bir gün” olarak nitelerken, Temsilciler Meclisi’nin Cumhuriyetçi üyelerinden Jake Highfill, “Bu kabul ettiğimiz en iyi yasalardan biri. Artık karar verme mekanizması hükümetin değil ailelerin olacak” dedi.

Karara tepki gösteren Demokrat Partili Kirsten Running-Marquardt, “Bu ülkede her üç saatte bir çocuk silahlı saldırı sonucu ölüyor. Bebekler ordusuna ihtiyacımız yok. 1-2 yaşındaki bebeklerin eline göre bir tabancamız olduğunu da sanmıyorum’ dedi.

​Tasarı önümüzdeki günlerde Demokratların kontrolündeki Senato’da görüşülecek. Iowa Senatosu daha önce silah kullanımına yönelik kısıtlamaların kaldırılmasını öngören bazı tasarıları reddetmişti.