ABD uçakları yine 'yanlışlıkla' ölüm saçtı: En az 90 Irak askeri hayatını kaybetti

ABD savaş uçakları Musul'a yönelik saldırısında 90 Irak askeri hayatını kaybetti, 100 asker de yaralandı.

ABD uçakları yine 'yanlışlıkla' ölüm saçtı: En az 90 Irak askeri hayatını kaybetti

ABD savaş uçakları Musul’da Irak ordu birliklerini hedef aldı. Saldırıda en az 90 Irak askeri hayatını kaybetti, 100 asker de yaralandı.

Factiniraq portalının verilerine göre, ABD’nin ‘yanlış hedefe’ yönelik düzenlediği belirtilen hava saldırısında, Irak ordusuna ait onlarca askeri teçhizat hasar alırken, askerler de bulundukları bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Haberde, saldırı nedeniyle 9. Tümen’den birkaç askerin de IŞİD militanlar tarafından esir alındığı kaydedildi.

Suriye’de de ‘yanlışlıkla’ vurmuştu

Üstün savaş kabiliyeti ve teknolojisiyle övünen ABD’nin bu dönemdeki ‘ölümcül acemilikler’i ilk değil. ABD öncülüğündeki ‘IŞİD karşıtı koalisyon’a bağlı uçaklar Eylül ayında Suriye Ordusu’na bağlı birliklerin, ülkenin Irak sınırına yakın bölgesinde yer alan Deyr ez-Zor’daki mevzilerine hava saldırısı düzenlemiş, ağır bombardıman sonucu en az 83 Suriye askeri yaşamını yitirmişti. ABD makamları daha sonra yaptığı açıklamada, saldırının ‘IŞİD hedefleri sanılarak yapıldığını’ belirtmiş ve Suriye makamlarına da ‘özür’ beyanında bulunulmuştu.