ABD eğitimli albay, IŞİD'in Irak'taki komutanı oldu!

ABD'nin Tacikistan'da eğitim verdiği birliklerde albay olarak görev yapan Gulmurod Halimov IŞİD'in Irak'taki komutanı oldu.

ABD eğitimli albay, IŞİD'in Irak'taki komutanı oldu!

ABD’nin Tacikistan’da eğitim verdiği özel kuvvetler biriminde albay ve keskin nişancı (sniper) olarak görev yapan Gulmurod Halimov’un IŞİD tarafından Irak’ta operasyonlardan sorumlu en üst düzey komutanlığa getirildiği öğrenildi.

Sputnik‘te yer alan habere göre, ABD’nin geçtiğimiz günlerde başına ödül koyduğunu açıkladığı IŞİD’in önemli saha komutanlarından Tacikistanlı Gulmurod Halimov’un örgütün Irak’taki operasyonlarından sorumlu en üst düzey yetkili olarak atandığı belirtildi.

ABD’de eğitim aldı

Eylül 2015 tarihinde ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yayınladığı 1324 Nolu Başkanlık Emri ile ‘Özel Eğitimli Küresel Terörist’ olarak damgalanan Halimov’u geçtiğimiz şubat ayında da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de yaptırım uygulanan kişiler listesine almıştı. Halikmov, ayrıca Tacikistan tarafından da ‘kaçak’ olarak aranıyor. Halimov, geçmişte özel savaş taktikleri konusunda eğitim almak amacıyla ABD’ye gelmiş ve Dışişlerine bağlı Diplomatik Güvenlik ve Anti-terörizm birlikleri tarafından özel olarak eğitilmişti.