ABD Dışişleri'nden Fırat Kalkanı için 'Türkiye'nin ulusal çıkarları' yorumu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner'den, günlük bilgilendirme toplantısında Fırat Kalkanı operasyonu ve ABD-Rusya ilişkilerine dair değerlendirmeler.

ABD Dışişleri'nden Fırat Kalkanı için 'Türkiye'nin ulusal çıkarları' yorumu

Sputnik’in bildirdiğine göre, Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği Fırat Kalkanı operasyonuna dair konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Rusya’nın konuyla ilgili dile getirdiği kaygılarla ilgili bir soruya, harekatın ABD’nin ve müttefik ülkelerin Suriye’deki eylemlerinin, ‘IŞİD’e karşı ulusal güvenlik çıkarlarını koruma zemininde’ gerçekleştiği cevabını verdi.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı John Kerry’nin Suriye konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini teyit eden Toner, 8-9 Eylül’de Cenevre’de gerçekleştirileceği belirtilen toplantı için kesin bir bilgi bulunmadığını ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lavrov ve Kerry’nin yaptıkları telefon görüşmesinde Suriye’deki çatışmaların sonlandırılmasıyla ilgili konuşmak üzere Cenevre’de bir araya gelmeye karar verdikleri kaydediliyordu.