ABD cihatçılara yaranamadı: Türkiye'nin El Rai'ye götürdüğü Amerikalı askerler kovuldu

Türkiye'nin desteklediği cihatçı çetelere yardım etmek için Türkiye'nin davetiyle El Rai'ye giden ABD'nin özel kuvvetler askerleri kovuldu.

ABD cihatçılara yaranamadı: Türkiye'nin El Rai'ye götürdüğü Amerikalı askerler kovuldu
ABD'nin sürekli olarak silahlandırdığı cihatçı teröristler

ABD’nin sürekli olarak silahlandırdığı cihatçı teröristler

Türkiye sınırının IŞİD’den temizlenmesi için başlatılan Fırat Kalkanı operasyonunda Türkiye’nin desteklediği cihatçı çetelere yardım etmek için Türkiye’nin davetiyle El Rai’ye giden ABD’nin özel kuvvetler askerleri kovuldu.

“ÖSO” denilerek “ılımlı muhalifler” algısı yaratılmaya çalışılan cihatçı teröristler El Rai’ye gelen 60 kadar ABD askerini kenti derhal terk etmezlerse öldürmekle tehdit ettikleri bildirildi.

Yayınlanan bir videoda, cihatçı teröristlerin ABD askerlerine “domuzlar” ve “kafirler” diye bağırarak ölüm tehditleri savurdukları görüldü. Yine görüntülerde, ABD askerlerine karşı “Şam topraklarında ABD askeri istemiyoruz”, “ABD Suriye’den defol” ve “PYD’nin müttefiği ABD bizim dostumuz olamaz” şeklinde sloganlar atıldığı da açıklandı.

Öte yandan, cihatçı teröristler ile ABD askerleri arasındaki arbedenin yumruk yumruğa kavgaya kadar vardığı da söyleniyor. ABD askerlerinin bu olaydan sonra sınırın sıfır noktasına çekildiği de ifade ediliyor.

csehdppwyaamn_c