ABD Büyükelçisi'nin "PKK silah bıraksın" çağrısına KCK'den yanıt

ABD Büyükelçisi John Bass'in PKK'ya silah bırakma çağrısına yanıt KCK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar'dan geldi.

ABD Büyükelçisi'nin

ABD Büyükelçisi John Bass’in PKK’ye silah bırakma çağrısına yanıt KCK’nin Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar’dan geldi. Aydar, çağrının iki tarafa yapılması gerektiğini söyleyerek, “ABD arabulucu olsun, bizi ve Türkiye’yi yeniden bir masada bir araya getirsin” dedi.

Zübeyir Aydar, John Baas’ın Ankara’da olduğunu ve Türkiye ile Ankara’nın ilişkilerinin çok iyi olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir masa kursunlar biz iki taraf bu masaya oturalım. Amerika bu konuda arabulucu olsun. İki tarafı yan yana getirsin biz o masada konuşalım. Biz ABD’nin arabuluculuğunda bir diyaloga hazırız. Çatışmaların durdurulması iki taraflı olsun ve diyaloglar da çözüme yönelik olsun. Çatışmanın sorumlusu biz değiliz.  Bir yıldır sayın Öcalan ile görüşmeleri kesen ve çatışmaları başlatan Türkiye devletidir. Amerika’nın Türkiye’yi ikna etme imkanları vardır. Biz bugün yaşananları kabul etmiyoruz. Biz sorunun çatışma ve savaş ile çözmek istemiyoruz. Bu Türkiye’nin tercihidir, biz de buna sonuna kadar direneceğiz. Bu çatışmaların zararlarını biliyoruz ama başka çaremiz yoktur.”