AB Bakanı Çelik: Rus uçağını istemeden düşürdük

AB Bakanı Ömer Çelik, Suriye sınırında Rus uçağının Türk F-16’larınca düşürülmesine yönelik açıklamasında, “İstenmeyen bir kaza oldu ve Rus uçağı düşürüldü” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçağın düşürülmesinin ardından CNN International’a demecinde, “Özür dilemesi gereken bir taraf varsa biz değiliz. Hava sahamızı ihlal edenler özür dilesin” demiş, sonraki demeçlerinde de defalarca benzer ifadeler kullanmış... View Article

AB Bakanı Çelik: Rus uçağını istemeden düşürdük

AB Bakanı Ömer Çelik, Suriye sınırında Rus uçağının Türk F-16’larınca düşürülmesine yönelik açıklamasında, “İstenmeyen bir kaza oldu ve Rus uçağı düşürüldü” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçağın düşürülmesinin ardından CNN International’a demecinde, “Özür dilemesi gereken bir taraf varsa biz değiliz. Hava sahamızı ihlal edenler özür dilesin” demiş, sonraki demeçlerinde de defalarca benzer ifadeler kullanmış ancak, geçtiğimiz Haziran ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yazdığı mektupla özür beyanını iletmişti.