AA'nın flaş iddiası: PKK'nin üst düzey yöneticisi Bahoz Erdal öldürüldü

Anadolu Ajansı, PKK'nin üst düzey yöneticilerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in öldürüldüğünü ileri sürdü...

AA'nın flaş iddiası: PKK'nin üst düzey yöneticisi Bahoz Erdal öldürüldü

Anadolu Ajansı, PKK’nın üst düzey yöneticilerinden “Bahoz Erdal” kod adlı Fehman Hüseyin’in Suriye’de öldürüldüğünü ileri sürdü.

Suriye’deki cihatçı çete Ahrar-u Şam’a bağlı Tel Hamis Tugayları tarafından duyurulan olayda, örgütün sözcüsü olan Halid el Hasekavi içinde Bahoz Erdal’ın da bulunduğu bir aracı “imha ettiklerini” ifade etti. Anadolu Ajansı’nın  aktardığına göre Bahoz Erdal Kamışlı bölgesine doğru hareket ederken gerçekleştirilen saldırıyla öldürüldüğü ve en az 8 kişinin daha hayatını kaybettiği iddia edildi.

Cihatçı çete açıkladı

Tel Hamis tarafından duyurulan olayda şu ifadelere yer verildi:

“Beşşar Esad rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK’nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz.”

Bahoz Erdal’ın Suriye’de PKK’nin  uzun yıllar boyunca örgütün sorumlusu olduğu belirtilirken, Bahoz Erdal’ın birçok kez öldürüldüğü iddia edilmişti. En son 2014 yılında IŞİD Bahoz Erdal’ı öldürdüğünü belirtmiş ama olay daha sonra yalanlanmıştı.

Anadolu Ajansı El-Kaide propagandası mı yapıyor?

Öte yandan, haberi veren Anadolu Ajansı Ahrar-u Şam’a bağlı Tel Hamis Tugaylarını “rejim karşıtı” olarak sunarken, örgütün “uzun takip sonrası operasyon gerçekleştirdiğini” belirtti. Ahrar-u Şam El Kaide’nin Suriye kolu olduğu düşünülürken,  Ahrar-u Şam birçok köyde katliam gerçekleştirmişti.