8500 polisin arkasından konuştu: Gültan Kışanak'ın burnundan getireceğiz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la birlikte Diyarbakır'a toplu açılış töreni için giden Başbakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ı tehidt ederek, "Burunlarından getireceğiz" dedi. Erdoğan ve Yıldırım'ın gezisi sırasında kentte 8 bin 500 polisin görevlendirilmesi dikkat çekti.

8500 polisin arkasından konuştu: Gültan Kışanak'ın burnundan getireceğiz!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la birlikte Diyarbakır’a toplu açılış töreni için giden Başbakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı tehidt ederek, “Burunlarından getireceğiz” dedi. Erdoğan ve Yıldırım’ın gezisi sırasında kentte 8 bin 500 polisin görevlendirilmesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, kalabalık bir heyetle toplu açılış törenlerine katılmak üzere Diyarbakır’a geldi. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı kentte 8 bin 500 polis tedbir aldı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın geçeceği güzergahta neredeyse 5 metrede bir polis bekledi. Kritik bölgelerde de sinyal kesici jammer cihazları yerleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ı tehdit etti.

Yıldırım şunları söyledi:

“10 gün önce Diyarbakır’a geldim. Tanışık köyüne gittim, Dürümlü’ye gittim. Niye gittim? Orada tonlarca patlayıcıyla 16 kardeşimizi kalleşçe katleden terör örgütünün o çirkin yüzünü tüm dünyaya göstermek için oradaydım. Şunu herkes iyi bilsin ve Diyarbakırlılar rahat olsun. Bu terör belasını Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya azmettik. İnşallah Türkiye terör belasından kurtulacak. PKK terör örgütünün Kürtler diye bir sorunu yok. Sizin sorununuz Türkiye’nin sorunu PKK terör örgütüdür. Bu sorunu Türkiye’nin gündeminden çıkarmaya ahdettik. Ekmeğimizi böleriz ama Türkiye’yi böldürtmeyiz. Diyarbakır’a bugüne kadar son 14 yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin tutarı 25 katrilyondur. Diyarbakır’a helal olsun. Diyarbakır’ın seçtiğiniz belediye başkanı Diyarbakır’ın dertleriyle, su problemiyle uğraşması gerekirken terör örgütüne lojistik destek vererek sizin paralarınızı terör örgütüne aktardılar. Bunu biliyoruz gereğini de yapacağız. Bu paraları terör örgütüne aktaranları lime lime burunlarından getireceğiz.”

Yoğun önlem

Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın ziyareti için Diyarbakır’da sıkı güvenlik önlemleri alındı. Erdoğan ve Yıldırm’ın geçiş güzergahlarına frekans karıştırıcı seyyar Jammer’ler konuldu. Zırhlı araçlarla güvenlik önlemlerinin alındığı güzergahlar araç trafiğine kapatıldı.

Erdoğan ve Yılıdırım’ın taziye ziyaretinde bulunacağı merkez Sur İlçesi’ne bağlı Tanışık Köyü’nde de güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.