Günün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Günün önemli haber başlıkları

Şehvet:

mehmet gormezDiyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı fetva hattı “Bir babanın öz kızına şehvet duyması haram mı” sorusuna “Haramlık oluşturmaz” diyerek bunu ispatlamaya çalıştı.

Manifesto

Sansür:

diyanet copyDiyanet İşleri Başkanlığı’nın internet sayfasında yer alan fetvalar bölümünde, cinsel hayata ilişkin tüm cevaplar ve fetvaların içerikleri yayından kaldırıldı.

Manifesto

İKD:

ikd-logoAralarında geçmiş dönemlerde İKD içerisinde çalışma yürütmüş bir çok ismin de yer aldığı çağrı metni yayınlandı.

Manifesto

Karakaya:

hasankarakayaDerin Demir, Hasan Karakaya’nın uzun gazetecilik geçmişini kendi kaleminden derledi.

Manifesto

Başika:

 

basikaIŞİD, Musul’un Başika bölgesinde Türk askerlerin yer aldığı birliğe saldırdı.

Manifesto

Mirzabeyoğlu:

"Adalet Mutlak'a" konferansıMahkeme, Salih Mirzabeyoğlu hakkındaki yurtdışı çıkış yasağının savunması alındığı için kaldırılmasına karar verdi.

Manifesto

Gerze:

sinop kuran kursuSinop’un Gerze ilçesinde 4 erkek çocuğa cinsel taciz ve tecavüzden yargılanan Rafet Ermiş isimli dernek başkanı 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Manifesto

Rize:

mehmet nuri gezmisEdirne’de bir ilahiyat profesörünün karıştığı çoçuk pornosu skandalından sonra yine bir AKP’li bürokratla ilgili olarak bu kez Rize’de erkek çocuklara cinsel istismar skandalı ortaya çıktı.

Manifesto

HDP:

polis-hdp-beyoglu-ilce-binasinda-_3657_dhaphoto7İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler sabahın erken saatlerinde HDP Beyoğlu ilçe binasına girdi.

Manifesto