Dünün önemli haber başlıkları

Manifesto Haber Merkezi tarafından hazırlanan, günün ilgi çekici haberlerinin ve gündemde kalan başlıklarının derlendiği özet haber bülteni

Dünün önemli haber başlıkları

İKD:

ikd-logoİlerici Kadınlar Derneği (İKD) kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde daha ileri bir noktaya taşımak amacıyla çıktığı yolda kuruluş toplantısına hazırlanıyor.

Manifesto

Yandaş basın:

yandaş-medya_484574Devlet kurumları, tirajı olmayan yandaş havuz medyasını reklamlarla desteklerken, muhalif ya da hükümetin doğrudan yanında yer almayan gazetelere hemen hiç reklam vermedi.

Manifesto

Suudi Arabistan:

iran elcilik binasiSuudi Arabistan uçakları Yemen’in Başkenti Sana’daki İran Büyükelçiliği’ni vurdu.

Manifesto

Liberaller:

baris grubuDiyarbakır ziyareti ve arkasından gelen Ankara’daki resmi görüşmeler, liberallerin Kürt illerindeki çatışma ve barış gündemi üzerinden yeniden sahneye çıkma denemeleri olarak görünüyor.

Manifesto

Barzani:

Manifesto_Barzani_bağımsızlık_referandum

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, 36 ülke temsilcisiyle bir araya gelerek, olası bir bağımsızlık referandumunu ele aldığını bildirdi.

Manifesto

Yargısız infaz:

infaz videosuGörüntülerde, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde geçtiğimiz Kasım ayında yapılan bir operasyonda polislerin 3 kişiyi nasıl infaz ettiği görülüyor.

Manifesto

Tesla:

tesla11Derin Demir, 73. ölüm yıldönümünde Nikola Tesla’yı yazdı.

Manifesto

Silopi:

silopi-uc-kadin-oldurulduŞırnak’ın Silopi ilçesinde öldürülen DBP Parti Meclisi üyesi Seve Demir ile Fatma Uyar ve Pakize Nayir’in otopsi raporu açıklandı.

Manifesto

İngiltere:

Cameron visit to the Gulf StatesSuudi Arabistan ile İran arasında tırmanan gerilim, İngiltere’de ülkenin Suudi Arabistan ile olan bağlarının sorgulanmasına neden oldu.

Manifesto

Charlie Hebdo:

CharlieHebdoCharlie Hebdo ise saldırının ilk yıldönümünde yine çok tartışılacak bir kapakla özel bir sayı çıkardı.

Manifesto

Esad:

Manifesto_Esad_Suriye_batıAmerikan Dışişleri Bakanlığı, ülkenin siyasi geleceğinin Suriye halkı tarafından belirlenmesi konusunda Suriye hükümetiyle aynı görüşte olduğunu açıkladı.

Manifesto

Mülteciler:

Mülteciler

Mülteciler

AB Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans Ankara ile Brüksel arasında imzalanan ‘sığınmacı anlaşması’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Manifesto