7 Mart 1876 - Graham Bell, telefonun patentini aldı

7 Mart 1876'da Alexander Graham Bell, telefon olarak adlandırdığı buluşunun patentini aldı. (patent no: 174,464).

7 Mart 1876 - Graham Bell, telefonun patentini aldı

Graham Bell, sağırların sessizliğini ortadan kaldırmaya çalışıyordu ancak bu çalışmalar sırasında bunu başaramamakla birlikte her gün yeni bir özelliğe kavuşan telefonla birbirinden kilometrelerce uzaktaki insanların birbirlerini duymalarını sağladı.

Çalışmalar sürerken 7 Mart 1876’da Alexander Graham Bell, telefon olarak adlandırdığı buluşunun patentini aldı. (patent no: 174,464).

Konuşmaları açıkça aktaran ilk telefon aleti, Alexander Graham Bell ve Charles Sumner Tainter tarafından geliştiren radyofon isimli aygıttır. İki bilim adamı, bu aygıtla ilk başarılı denemeyi 15 Şubat 1880 günü gerçekleştirdiler. Verici Washington’da, 13. Cadde’deki Franklin Okulu’nun tepesine konmuştu. Tainter, ahizeyi eline alarak konuşmaya başladı: Bay Bell… Bay Bell… Beni duyabiliyorsanız lütfen pencerenin önüne gelip şapkanızı sallayın. Az sonra Bell, 14. Cadde’de bulunan laboratuvarının penceresine geldi. Elinde şapkası vardı. Bir an durdu, sonra şapkasını sallamaya başladı.

İşitme engeline karşı yürütülen savaşımın sonucu insanlık dünyasının sağırlığını gideren bir buluşu armağan eden Bell öldüğünde ona duyulan büyük saygı ve sevgiden ötürü soyadından yola çıkarak telefonu simgelemek için kırmızı “çan” kullanıldı.