6. Filoya 'secde' eden TBMM Başkanı: Che denen eşkıya...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gençliğin Che Guevara sevgisine çattı.

6. Filoya 'secde' eden TBMM Başkanı: Che denen eşkıya...

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Che Guevara’nın resimlerinin Türk gençlerinin tişörtlerinde “olmaması gerektiğini” buyurdu.

Kahraman, AKP’li Rize Belediyesi’nin gerçekleştirdiği “Rize’nin Fethi” adlı kutlamada yaptığı konuşmada, sosyalizm ve devrim mücadelesinin sembol ismi ve Küba Devrimi’nin ölümsüz önderi Ernesto Che Guevara’ya “eşkıya” ve “katil bir kişilik” diyerek hakaret etti. Kahraman’ın sözleri şöyle:

“Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih’i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak.”

ABD filosuna karşı da ‘görev’ başındaydı

Geçmişte Refah Partisi Hükümeti’nin Kültür Bakanlığı da yapan Meclis Başkanı Kahraman’ın devrim ve sosyalizme karşı düşmanlık mücadelesi 1968’lere dayanıyor. Kahraman o dönem sağcı ve gerici gençliğinin ülke çapındaki çatı örgütü olan Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) genel başkanlığı yapıyordu.

Kahraman’ın başkanlığı yaptığı MTTB’nin mensupları, 16 Şubat 1969’da ABD emperyalizmine karşı Beyazıt’tan Taksim’e düzenlenen yürüyüş sırasında devrimci ve yurtsever gençliğe düzenledikleri saldırıda iki kişinin ölümüne 100’den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

6.filo İSMAİL KAHRAMAN ile ilgili görsel sonucu