"6 Bakan FETÖ nedeniyle gidecek" iddiası

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, 6 bakanın daha görevinden alınacağını iddia etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, AKP’de Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı’ndan tartışmalı istifasından sonra 6 bakanın daha görevinden alınacağını iddia etti.

Halk Tv’deki “Şimdiki Zaman” programında konuşan Tekin, ‘FETÖ’ soruşturmasının gidişatı üzerine açıklamalarda bulunurken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin “FETÖ’den 1142 parseli kurtardık” sözlerini hatırlattı. 1142 parselin uygulamalarına bakıldığında işin içinde AKP’li bakanların ve belediye başkanlarının da olacağını belirten Tekin, “Önümüzdeki günlerde bakanlar kurulunda çok önemli değişiklikler olabilir. Efkan Bey’in gideceğini bir ay önce kimse tahmin etmezdi. 6 tane bakan ismi zikrediliyor ve bir-iki kişi de çok önemli isimler” dedi.

‘Erdoğan’ın belediye başkanlığı dönemine de bakılmalı’

Bakanların isimlerinin sorulması üzerine bilgi vermeyen Tekin, FETÖ soruşturmasının AKP’li belediyelere de uzanacağını söyledi. “Neredeyse 50 yıldır kamuda cemaatler etkili, AKP döneminde ise iktidar oldular” diyen Gürsel Tekin, cemaatlerle sağ partilerin her zaman ilişki içerisinde olduğunu belirtti. Sadece son 15 yıla değil Erdoğan’ın belediye başkanlığı dönemine de bakılması gerektiğinin altını çizen Gürsel Tekin, “İktidar, Cemaat’i çok net biliyor; çünkü birbirlerini çok iyi tanıyorlar, tanımamaları mümkün değil. Sayın Abdullah Gül’ün ve Erdoğan’ın şikâyetlerini anlamsız buluyorum. Sayın Necdet Sezer herhalde fal tasına bakmıyordu.” yorumunu yaptı.

‘Sezer’in veto ettikleri yüksek yargıya seçildi’

“Sayın Sezer’in o dönem veto ettiği adamlar ne oldu?” diye soran Tekin, “Sayın Sezer’in bildiğini, Erdoğan’ın ve Gül’ün bilmemesi düşünülebilir mi, bu mümkün değil. ‘Bunlar yargıç olamazlar, şüpheli şahıslardır’ dediğinde herkes Sezer’i linç etti. Onun reddettikleri Gül’ün ve Erdoğan’ın eliyle yapıldı” dedi.