Karayılan'dan 'kontrolsüz savaş' uyarısı

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, "kontrolsüz savaş" uyarısında bulundu.

Karayılan'dan 'kontrolsüz savaş' uyarısı

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, PKK’nin ilk silahlı saldırısı olan Eruh-Şemdinli baskınlarının 32. yılında yaptığı açıklamada, “kontrolsüz savaş” uyarısında bulundu.

ANF’de yer alan habere göre, “Öcalan’ın güvenliğinin tehlikede olduğunu” öne süren Karayılan, bu durumun kontrolsüz bir savaşa dönüşebileceğini söyledi.

Habere göre, Karayılan’ın konuşmasının o bölümü şöyle:

“En önemlisi de 15 Temmuz’da Türkiye’de gerçekleşen darbe girişiminde İmralı’da nelerin olduğu belli değildir. Şu an Önder Apo’nun güvenliği hakkında büyük kaygılarımız var. Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak şunu belirtiyoruz: Bugün Önder Apo’nun güvenliğinin tehlikede olması, Türkiye’nin bütün liderlerinin güvenliklerinin tehlikede olması anlamına gelmektedir. Önder Apo’nun güvenliği, Türkiye’nin güvenliğidir. Herkes bu gerçeği iyi bilmelidir. Kürdistan Halk Savunma Güçleri, Önder Apo’nun fedaileridir. Kürt Halk Önderi’ne yönelik yapılan bu saldırı, halkımıza yapılmış bir zulümdür. Erdoğan iyi bilmeli ki her savaşın bir kanunu vardır. Düşmanlığın da bir kanunu vardır. Erdoğan sınırlarını aşmamalıdır. Kimse ateşle oynamamalıdır. Derhal İmralı’ya bir heyetin gitmesine izin vermelidirler. Bu sözlerimiz, bu çağrılarımız herkes tarafından dikkate alınmalıdır. Eğer böyle olmazsa Kürdistan’daki savaş kontrolsüz bir savaşa dönüşür ve bunun sorumlusu da Erdoğan olur. Herkes bunu bilmelidir.

Doğrudur; biz PKK olarak sorunların savaşla değil diyalog ile çözülmesini istiyoruz. Önder Apo, Kürt sorununu barışçıl yol ve yöntemler ile çözmek için büyük çaba harcadı. Ama karşımızda, her gün talimatlarla üzerimize güç gönderen, en yüksek teknolojiyi bize karşı kullanan, şehirlerimizi harabeye çeviren, insanlarımızı yakan, kanımızı içmek isteyen Erdoğan gibi diktatör bir düşman var. İşte biz bu düşman karşısında sonuna kadar savaşacağız ve bu savaşı kazanacağız. Zaman doğru zamandır ve bunun imkanları mevcuttur.”